Byta vinterdäck själv

När det börjar närma sig november och temperaturen sjunker ner runt nollan brukar det vara dags att byta till vinterdäcken. Då är det oftast inte så långt kvar innan första snön kommer och då vill man ju redan ha däcken bytta. Är du i behov av nya vinterdäck så hittar du det på www.vinterdack.net.

Majoriteten av svenskarna väljer fortfarande att byta sina däck själva vilket kan gå på bara några minuter om man har rätt verktyg.

De flesta använder sig av en domkraft och ett spärrskaft för att få loss muttrarna som håller fast däcken. Det kan vara ganska frustrerande att stå på garageuppfarten och svära över att man inte får loss muttrarna för att de frusit fast eller liknande.

Använder man sig istället av en mutterdragare slipper man bekymra sig över sådana problem och dessutom blir man klar mycket fortare.

Om man inte vill investera i en mutterdragare och tycker att spärrskaften inte duger så kan man helt enkelt låta en däckverkstad bytta däcken åt en. Det går på ett par hundralappar, men å andra sidan så kör man bara upp bilen till verkstaden så byter de däcken på tio minuter så är det klart sen. Väldigt smidigt och enkelt. Med tanke på att det bara går på runt 500 kr per år så brukar det oftast vara värt det.