Härligt att åka på bilsemester

Om ungefär en månad bär det av på bilsemester för min del. Det är jag och min sambo som ska ut på en två veckor lång bilsemester genom Europa. I år åker vi tillbaka till samma resmål som förra året, nämligen Bibione i nordöstra Italien. Där stannar vi i 6 av 16 nätter vilket är det längsta stoppet, och därmed resans huvudsakliga mål. I stort sett allt är fixat inför resan. Hotell och färjor är bokade och bilens försäkring har kontrollerats så att den gäller i alla länder vi ska till.

På vägen ner tar vi färjan mellan Gedser och Rostock med en överfartstid på tre timmar. Lagom till kvällen kommer vi fram till Rostock där vi gör vår första övernattning. Dagen därpå fortsätter vi söderut genom östra Tyskland och passerar Berlin och Leipzig på vägen till Regensburg som är platsen för nästa övernattning. Båda dessa etapper är relativt korta, omkring 60 mil per dag. Det ger lite mer tid på varje ställe samtidigt som det inte blir lika jobbigt att köra eftersom jag är den enda av oss som har körkort. I och för sig har jag inget emot att beta av 100 mil på en dag, men då är man ganska mör när man kommer fram.

Dag tre avverkar vi de återstående milen till Bibione. Även här har vi ganska gott om tid, men tänkte göra så att vi kör mindre vägar över Alperna och kommer ner vid Tolmezzo i Italien. Därifrån återstår ca 20 mils körning till Bibione.

Efter Bibione viker vi av västerut mot Chamonix vid Mont Blanc. Därefter vidare mot Paris där vi sover två nätter. Det är egentligen för lite med bara en heldag i Paris, men vi får se det som en uppvärmning inför en längre vistelse i den franska huvudstaden. Efter Paris beger vi oss österut till Koblenz. En sträcka på ca 55 mil. Efter Koblenz har vi lämnat lite öppet för var vi ska. Det känns skönt att kunna ta någon extrasväng medan man fortfarande är en bit nere på kontinenten.

Att åka på bilsemester är helt klart min favorit bland semesterformer. Med bilen som färdmedel får man se otroligt mycket och man har fullmakt att avvika från planeringen när man vill.