Fotbollsresa – en vecka i Tyskland

I våras upplevde jag och familjen en fantastisk vecka med fotboll i Tyskland. Det bästa med Tyskland är alla mysiga städer som det fullkomligt kryllar av, och att det dessutom är relativt lätt att bila till. Jag råkar vara galen i fotboll, och som tur är delar jag mitt starka intresse med både min fru och min 12-åriga son. Förutom att vi alla i familjen själva spelar fotboll så gillar vi även att titta på fotboll. Vi följer främst Allsvenskan och har benhård koll på alla lag och spelare. Men vi har också på senaste tid riktat våra blickar mot diverse övriga fotbollsligor ute i Europa. Vi är ganska ordentligt insatta i den tyska Bundesligan och den spanska La Liga. När vi ändå befann oss på tysk mark så var vi såklart sugna på att gå och se en fotbollsmatch. Vi hade turen att komma över några biljetter till FC Bayern München mot Dortmund. Matchen spelades på Allianz Arena i München som är en helt otrolig mäktig arena och tar nästan 70 000 personer. Som tur är blev det inte osämja inom familjen med tanke på att alla tre håller på FC Bayern München, och vår fotbollsupplevelse blev mycket lyckad med tanke på att FC Bayern München faktiskt vann.