Funderar du på ett SMS-lån?

ekonomiVad man vanligtvis gör är att ansöka om ett SMS-lån via mobiletelefonen och så får man pengarna snabbt och enkelt insatt på sitt konto några minuter senare.

Det finns olika sajter som samlar de aktörer som lånar ut pengar till dig som låntagare, de radar upp plus och minussidorna, för även om det kan vara frestande att låna snabba krediter och pengar via mobiltelefonen så finns det vissa saker du bör känna till och undvika. Ett exempel på sådan sajt är Creddit.se. Klicka på den här länken för att besöka Creddit.

Vilka är det som använder SMS-lån?

aktiv-sidoinkomstFrämst är det tyvärr ungdomar som lånar via mobiltelefonerna, i teorin är det en bra tanke att kunna snabbt låna en extra peng vid behov, men alltför många fastnar i avgifterna och räntorna som tillfaller om lånet inte kan betalas tillbaks i tid. Med detta inlägg vill jag göra dig som är sugen på att smslåna eller mobillåna (kallas även för microlån eller telefonlån) uppmärksam på riskerna med att låna via telefonen. Jag är dock inte den som ska bestämma över ditt beslut utan kommer visa båda fördelar och nackdelar då du själv bestämmer om du vill låna per telefon eller ej i slutändan. Men det skadar ju aldrig att vara påläst innan du slår till.

Generella kriterier för SMS-lån

Dessa kriterier är mest tänkt att fungera som en grundpelare för vidare utforskning, det kan mycket väl vara så att bolag från bolag skiljer sig, men här är några allmäna saker du bör ha klart för dig om du letar efter smslån.

Oftast ska du vara minst 20 år gammal och svensk medborgare, helst ska du givetvis inte ha några betalningsanmärkningar – ibland tillåts detta dock men det varierar från fall till fall. Utöver detta skiljer sig givetvis reglerna för återbetalningen, för även om det är skönt att kunna låna pengar snabbt så är det ändå alltid ett lån vi pratar om, du måste betala tillbaks det och det är här många måste se upp. Jag vill varna för riskerna och vi hoppas att du är uppmärksam när du tecknar ett avtal för mobillån.